!
kiinteistönomistajalle
 

Kiinteistönomistajan riskien kartoittaja

Kiinteistöjen omistamiseen liittyvä liiketoiminta tuo monia mahdollisuuksia, mutta myös riskejä. Kiinteistölle sattuvat vahingot voivat heikentää kiinteistön arvoa ja hankaloittaa tulevaa kiinteistökauppaa. Myös vuokran maksu voi keskeytyä useaksi kuukaudeksi. Howden huolehtii kiinteistösijoituksesi riskien tunnistamisesta ja vakuutusturvan ylläpitämisestä ajan tasalla. Voit keskittyä omaan liiketoimintaasi ja jättää vakuutuksista huolehtimisen meille.

Kattavampaa vakuutusturvaa kustannustehokkaasti

Autamme sinua tunnistamaan erilaiset riskit ja löytämään sopivan ratkaisut vakuutettaville riskeille. Hyvien kansainvälisten yhteyksiemme ansiosta pystymme hyödyntämään tehokkaasti myös kansainvälisiä vakuutusmarkkinoita. Tarjoamme asiakkaillemme muun muassa kotimaisia tuotteita kattavampaa johdon vastuuvakuutusta (D&O) itse kirjoittamillamme ehdoilla (Howden Universal). Tuote soveltuu hyvin eri tyyppisille kiinteistöjen omistajayrityksille sekä erilaisille yritysrakenteille. Suomessa toimii myös muutama vakuutusyhtiö, jotka tarjoavat kiinteistövakuutuksia ainoastaan meklarikanavan kautta.

Kilpailutamme vakuutukset puolestasi ja teemme tarjouksista puolueettoman vertailun. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää sinun liiketoiminnallesi oikein mitoitettu vakuutusturva kilpailukykyiseen hintaan. Kun ulkoistat vakuutusturvasi ylläpidon meille, emme peri erillistä palkkiota kilpailuttamisesta ja kilpailutuksesta saatava säästö vakuutusmaksusta jää kokonaisuudessaan sinun hyödyksesi. Autamme sinua päättämään sopivasta omavastuutasosta ja voimme kilpailutuksen yhteydessä pyytää tarjouksia eri omavastuuvaihtoehdoilla.

Vakuutusmeklarin palkkiota kompensoi vakuutusyhtiöiden myöntämä meklarialennus vakuutusmaksusta, jonka on vakuutusyhtiöt myöntävät meklarikanavan asiakkaille. Alennus vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen muutamasta prosentista jopa yli 15 prosenttiin.

Sujuva vahingon korvausprosessi ja oikeudenmukaiset korvauspäätökset

Keskeinen osa kiinteistövakuutusten hoitoa on vahinkopalvelumme, jolla varmistamme asiakkaillemme vahingoista vakuutusehtojen mukaiset korvaukset. Tilastojemme mukaan yli kymmenen prosenttia vakuutusyhtiöiden korvauspäätöksistä sisältää eri syistä johtuvia virheitä. Oikaisemme näistä virheistä johtuvia päätöksiä yli miljoonan euron arvosta vuosittain.

Kiinteistön omistajana voit seurata vahinkokäsittelyn etenemistä verkkopalvelumme kautta, vaikka kiinteistön managerointi tai isännöinti olisikin ulkoistettu ulkopuoliselle yritykselle. Asiakkaillemme nimetään myös oma vahinkoasiantuntija, johon voi olla aina yhteydessä vahinkoasioihin liittyen. Nykyaikaisista apuvälineistä huolimatta keskitymme siis edelleen henkilökohtaiseen palveluun.

Kun kiinteistöjä ostetaan ja myydään, tulee myös vakuutusturvan pysyä ajan tasalla

Kiinteistökauppojen yhteydessä voimme kilpailuttaa vakuutuksen valmiiksi ennen ostopäivää ja myytäessä huolehdimme, että vakuutusturva päättyy ajallaan ja vakuutusyhtiöltä saadaan asianmukaiset palautukset. Myös kauppatilanteiden riskejä on mahdollista vakuuttaa esimerkiksi myyjän vastuiden osalta (M&A vakuutus) ja tätä kannattaa harkita varsinkin isommissa portfolio-kaupoissa.

Mikäli kiinteistöjä ostetaan velkarahalla, rahoittajalla saattaa olla vaatimuksia kiinteistövakuutusten sekä vuokratulon keskeytysvakuutusten laajuuden suhteen. Huolehdimme siitä, että vakuutusturva kattaa annetut vaatimukset ja rahoittaja saa tästä tarvittavat dokumentit.

 

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

Kristian Westerberg

Kristian Westerberg
aluepäällikkö, kiinteistöt
Etelä-Suomi

kristian.westerberg@howdengroup.com
p. +358405543218

henkilökuva

Minna Immonen
palveluasiantuntija

minna.immonen@howdengroup.com
p. +35857506609

Kuinka voimme auttaa?

(*pakollinen kenttä)

 


Vesivahinko - mitä taloyhtiönne kiinteistövakuutus sanoo ikävähennyksistä ja omavastuusta?

Blogi

Vesivahinko – mitä taloyhtiönne kiinteistövakuutus sanoo ikävähennyksistä ja omavastuusta?

”Mistäs sitä olisi voinut tietää, että vakuutusyhtiö tekee 50 %:n ikävähennyksen vesivahingon korjauskustannuksista… Eihän talomme ole edes kovin vanha, vuonna 1982 rakennettu, eikä putkiremonttiakaan ollut vielä näköpiirissä. Nyt kai on kutsuttava ylimääräinen yhtiökokous ja marssittava [...]
Lue lisää
Kalmavahinko mutkisti korvausprosessin

Vahinkotarinat

Kalmavahinko mutkisti korvausprosessin

Maaliskuisena aamuna isännöitsijä kiersi kerrostaloasuntoja yhdessä putkiurakoitsijan kanssa. Asukkaat olivat valittaneet voimakkaasta viemärinhajusta, joka levisi porraskäytävään. Hajun syy paljastui karmaisevalla tavalla, kun erään asunnon omistaja löytyi kuolleena wc-tilasta. Ruumiinavauksessa todettiin, että asukas oli ollut kuolleena [...]
Lue lisää
AsumisPLUS

Asiakasedut

AsumisPLUS

Taloyhtiössä sattui vesivahinko ja asunto on toistaiseksi asumiskelvoton. Anoppi liukastui taloyhtiön pihalla ja lonkkaa vihloo. Roskia viedessä kotiavain jäi sisälle asuntoon. Nämä ovat tyypillisiä esimerkkejä taloyhtiön alueella sattuvista vahingoista, joihin ei aina esimerkiksi kotivakuutuksesta voi [...]
Lue lisää
HallitusPLUS

Asiakasedut

HallitusPLUS

Taloyhtiön katolta putosi lunta ja jäätä kadulla kulkeneen henkilön päähän ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja joutui kuulusteluihin kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Hallitustyöhön voi liittyä odottamattomia ja ikäviäkin riskejä. Niihin voi [...]
Lue lisää
Vakuutusmeklari edistää ja valvoo etujasi vakuutusasioissa

Palvelut

Vakuutusmeklari

Vakuutusmeklari edistää ja valvoo etujasi vakuutusasioissa. Howden Finland on yritysten ja kiinteistöjen vakuutuksiin erikoistunut yritys, jossa työskentelee yli 75 asiantuntijaa neljässä eri toimipisteessä. Howdenin kulttuuri ja ihmiset mahdollistavat sen, että pystymme ratkomaan vaativimmatkin vakuutushaasteesi sekä [...]
Lue lisää