!
ikäpoistomiinus
 

IkäpoistoMIINUS – taloyhtiösi lisäturva vesivahinkojen varalle

Putkien ja laitteiden ikä vaikuttaa olennaisesti vesivahingon vakuutuskorvauspäätökseen. Niin sanotut ikäpoistot tai ikävähennykset pienentävät korvaussummaa tuntuvasti. Jos tapaukseen liittyy myös korotettu erityisomavastuu, taloyhtiön saama korvaus voi olla olematon. Onneksi tähän on ratkaisu – Ikäpoistomiinus.

Lähes kaikki vakuutusyhtiöt soveltavat ikävähennyksiä pääsääntöisesti yli 10 vuotta vanhoihin putkiin ja laitteisiin arvioidessaan vuotovahinkojen korvaussummia. Joissakin vesivahinkotapauksissa sovelletaan myös korotettua erityisomavastuuta, joka voi olla jopa 25 % vahingon korvaussummasta. Nämä ”pikkuseikat”voivat helposti unohtua, varsinkin jos taloyhtiön kiinteistövakuutuksen kilpailutuksesta on kulunut aikaa. Kun vesivahinko sattuu, on ikävä yllätys huomata, ettei kiinteistövakuutuksesta saakaan täyttä korvausta.

Jos rikkoutunut putki on noin 40 vuoden vanha, ovat rakennevaurioiden korjaamisen ikävähennykset lähes poikkeuksetta jo 50 % tai enemmän. Vakuutusehdoista riippuen käyttölaitteen tai vesikalusteen aiheuttamissa vuotovahingoissa (kuten astianpesukoneen vuoto tai auki jätetty hana) sovelletaan usein myös jo mainittua erityisomavastuuta. Suurissa vesivahingoissa tämä voi tarkoittaa kymmeniä tuhansia euroja ja taloyhtiö voi äkillisesti joutua etsimään rahoitusta kaikkien korjauskulujen kattamiseksi.

Ainutlaatuinen lisäturva

Nyt Howden Finlandin asiakkaille on tarjolla ainutlaatuinen lisäturva, joka on erityisen hyödyllinen suurten vesivahinkojen varalle. Ikäpoistomiinus korvaa taloyhtiölle vakuutusyhtiön korvaussummasta vähentämiä ikäpoistoja ja mahdollisia erityisomavastuita.

Ikäpoistomiinuksella minimoit taloyhtiösi riskin joutua akuuttiin kassakriisiin ja lisävelkaantumiseen ikävähennysten ja erityisomavastuun takia. Ikäpoistomiinus on hyvää riskienhallintatapaa ja taloyhtiön tulevaisuuden ennakointia.

Säästä aikaa ja päänvaivaa myös asukkaan aiheuttaman vahingon yhteydessä

Kun vahinko on aiheutunut asukkaan tuottamuksesta, Ikäpoistomiinuksen lisäetuna hoidamme vastuuvahingon käsittelyn puolestasi myös asukkaan kotivakuutusyhtiöön.

Kuinka vakuutus toimii käytännössä? Tutustu korvausesimerkkeihin ja tuotteen hinnoitteluun esitteestä. Tutustu myös tarkemmin taloyhtiön vakuutuksiin.

Ikäpoistomiinus on Howdenin asiakkailleen neuvottelema kiinteistövakuutusta täydentävä lisäturva. Tuote on saatavilla Howdenin hoitovaltakirjalla oleville taloyhtiöille.
Eikö taloyhtiösi ole vielä Howdenin asiakas? >>> Lue, miksi sinunkin kannattaa käyttää vakuutusmeklaria apuna taloyhtiönne riskienhallinnassa.

Ota yhteyttä

Timo Kyykkänen

Timo Kykkänen
liiketoimintajohtaja, kiinteistöt
Itä- ja Kaakkois-Suomi

timo.kykkanen@howdengroup.com
p. +358405854428

Aino Tuominiemi

Aino Tuominiemi
kiinteistövahinkoasiantuntija

aino.tuominiemi@howdengroup.com
p. +358452582482

Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

(*pakollinen kenttä)

 


Vesivahinko - mitä taloyhtiönne kiinteistövakuutus sanoo ikävähennyksistä ja omavastuusta?

Blogi

Vesivahinko – mitä taloyhtiönne kiinteistövakuutus sanoo ikävähennyksistä ja omavastuusta?

”Mistäs sitä olisi voinut tietää, että vakuutusyhtiö tekee 50 %:n ikävähennyksen vesivahingon korjauskustannuksista… Eihän talomme ole edes kovin vanha, vuonna 1982 rakennettu, eikä putkiremonttiakaan ollut vielä näköpiirissä. Nyt kai on kutsuttava ylimääräinen yhtiökokous ja marssittava [...]
Lue lisää
Asukkaan huolimattomuus aiheutti vesivahingon, taloyhtiö maksumiehenä. Miten tässä näin kävi?

Blogi

Asukkaan huolimattomuus aiheutti vesivahingon, taloyhtiö maksumiehenä. Miten tässä näin kävi?

Mittava vesivahinko voi syntyä pienistä asioista. Kerrostaloasukas oli lähtenyt töihin ja jättänyt astianpesukoneen päälle. Huonosti kiristetty poistoletku petti, minkä seurauksena vesi tulvi keittiöstä muualle asuntoon ja muihin huoneistoihin. Asukas omalla huolimattomuudella tuhosi hänen ja muiden [...]
Lue lisää
Rakennustietojen tarkastus

Asiakasedut

Rakennustietojen tarkastus

Mietityttääkö rakennuksen paloluokka? Eikö kokonaisalatietoa tunnu löytyvän mistään? Varsinkin vanhemmista taloista on toisinaan vaikea löytää tietoa ja rakennuspiirustusten tulkitsemiseen voi kulua paljon aikaa. Rakennustiedot vaikuttavat vakuutusmaksuihin Rakennustietojen oikeellisuudella on kiinteistövakuuttamisessa suuri merkitys, sillä vakuutuksen hinta perustuu niihin. [...]
Lue lisää
Asiakasedut

Palvelut

Asiakasedut

Olemme valppaina kiinteistöjen ja isännöinnin riskikentästä sekä neuvottelemme aktiivisesti vakuuttajien kanssa ratkaisuista, jotka vastaavat entistäkin kattavammin asiakkaidemme tarpeisiin. Voit tarpeidesi mukaan laajentaa kiinteistösi vakuutusturvaa tai riskienhallinnan palveluita asiakasetujemme avulla. Kiinteistövakuutusasiantuntijamme auttavat sinua mielellään myös tarpeitasi vastaavien [...]
Lue lisää
Vakuutusmeklari edistää ja valvoo etujasi vakuutusasioissa

Palvelut

Vakuutusmeklari

Vakuutusmeklari edistää ja valvoo etujasi vakuutusasioissa. Howden Finland on yritysten ja kiinteistöjen vakuutuksiin erikoistunut yritys, jossa työskentelee yli 75 asiantuntijaa neljässä eri toimipisteessä. Howdenin kulttuuri ja ihmiset mahdollistavat sen, että pystymme ratkomaan vaativimmatkin vakuutushaasteesi sekä [...]
Lue lisää