!
hallitusplus turvanasi
 

HallitusPLUS – lisäturvaa taloyhtiön hallituksen vastuuvahinkoihin

Taloyhtiön katolta putosi lunta ja jäätä kadulla kulkeneen henkilön päähän ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja joutui kuulusteluihin kuolemantuottamuksesta epäiltynä.

Hallitustyöhön voi liittyä odottamattomia ja ikäviäkin riskejä. Niihin voi onneksi varautua monella tapaa. Ensinnäkin päätöksenteon tukena kannattaa käyttää ammattilaisia. Yhtä tärkeää on huolehtia riittävästä vakuutusturvasta. Huolellinenkin valmistelu ja päätöksenteko saatetaan kuitenkin kyseenalaistaa ja hallitukselle voidaan esittää vaatimuksia. Oli vaatimus sitten aiheellinen tai täysin aiheeton, Hallitusplussasta saat apua asian selvittämiseen. Lue lisää taloyhtiön hallituksen vastuusta.

Hallituksen vastuuvakuutus laajenee

Kiinteistövakuutus sisältää pääsääntöisesti aina hallinnonvastuuvakuutuksen, jonka vakuutusmäärä vaihtelee noin 35.000-100.000 euron välillä. Hallitusplus korottaa taloyhtiön hallinnonvastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 200.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava.

Monipuolisempi kuin tavallinen hallinnonvastuuvakuutus

Kiinteistövakuutukseen sisältyvän hallinnonvastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata taloudellisia vahinkoja, jotka taloyhtiön hallitus on aiheuttanut tuottamuksellaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hallitus on esimerkiksi tehnyt päätöksen, josta on syntynyt taloyhtiölle rahallista vahinkoa. Mikäli vahinko liittyy esine- tai henkilövahinkoon, se ei tule hallinnonvastuuvakuutuksesta korvattavaksi.

Hallitusplus laajentaa taloyhtiön hallituksen vakuutusturvaa merkittävästi, sillä se korvaa myös esine- ja henkilövahinkojen rajaamis- ja neuvontakustannuksia sekä puolustautumiskustannuksia.

Vakuutus kattaa myös kiinteistövakuutuksesta korvattavan hallituksen vastuuvahingon omavastuuosuuden 1.000 euroon saakka.

Vakuutettuina ovat hallituksen nykyiset ja entiset jäsenet, varajäsenet, yhtiökokouksen puheenjohtaja sekä toiminnantarkastaja.

Vakuutus sisältää myös muita lisäturvia. Se korvaa muun muassa hallituksen jäsenen yleisavaimen katoamisesta aiheutuvia lukkojen uudelleensarjoituskustannuksia. Lue lisää Hallitusplussasta lataamalla ilmainen esite tai ota meihin yhteyttä! Tutustu myös taloyhtiön vakuutuksiin.

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
>>> Tutustu kumppanietuihin tästä.

Ota yhteyttä

Linda Frimodig

Linda Frimodig
asiakaspäällikkö, kiinteistöt

linda.frimodig@howdengroup.com
p. +358443503705

Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

(*pakollinen kenttä)

 


Taloyhtiön hallituksen vastuu

Kiinteistövakuutus

Taloyhtiön hallituksen vastuu

Vastuuvapaus ei ole itsestäänselvyys Myöntääkö taloyhtiösi yhtiökokous vastuuvapauden hallitukselle ja isännöitsijälle aina joka kevät? Asunto-osakeyhtiölain mukaan hallituksen pitää toimia huolellisesti, noudattaen lakia ja yhtiökokouksen päätöksiä. Hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapaus ei ole itsestäänselvyys. Joskus käy niin, että toimivallan [...]
Lue lisää
OikeusturvaPLUS

Asiakasedut

OikeusturvaPLUS

Taloyhtiössä tehty putkisaneeraus ei mennyt suunnitelmien mukaan, eikä taloyhtiö ole tyytyväinen urakoitsijan työnjälkeen. Urakoitsija puolestaan kiistää tehneensä virhettä. Toisessa taloyhtiössä esitettiin yhtiökokouksen päätöksestä moitekanne, kun yksi osakkaista ei ole tyytyväinen vahvistettuihin yhtiövastikkeisiin. Taloyhtiön riita-asiat liittyvät usein [...]
Lue lisää
Asiakasedut

Palvelut

Asiakasedut

Olemme valppaina kiinteistöjen ja isännöinnin riskikentästä sekä neuvottelemme aktiivisesti vakuuttajien kanssa ratkaisuista, jotka vastaavat entistäkin kattavammin asiakkaidemme tarpeisiin. Voit tarpeidesi mukaan laajentaa kiinteistösi vakuutusturvaa tai riskienhallinnan palveluita asiakasetujemme avulla. Kiinteistövakuutusasiantuntijamme auttavat sinua mielellään myös tarpeitasi vastaavien [...]
Lue lisää
Kiinteistön riskikartta

Kiinteistövakuutus

Kiinteistön riskikartta

Kartoita kiinteistösi riskit Omaisuusvakuutus, vastuuvakuutukset ja oikeusturvavakuutus ovat kiinteistövakuutuksen perusta. Saatat tarvita muitakin vakuutuksia, esimerkiksi vuokratulon menetyksen varalle tai kiinteistön asukkaiden turvaksi. Myös kiinteistöjä ostetaessa ja myydessä, tulee vakuutusturvan pysyä ajan tasalla. Me Howdenilla olemme hoitaneet kymmeniä [...]
Lue lisää
vesivahinko

Blogi

Vesivahinko – mitä taloyhtiönne kiinteistövakuutus sanoo ikävähennyksistä ja omavastuusta?

”Mistäs sitä olisi voinut tietää, että vakuutusyhtiö tekee 50 %:n ikävähennyksen vesivahingon korjauskustannuksista… Eihän talomme ole edes kovin vanha, vuonna 1982 rakennettu, eikä putkiremonttiakaan ollut vielä näköpiirissä. Nyt kai on kutsuttava ylimääräinen yhtiökokous ja marssittava [...]
Lue lisää