Taloyhtiössä sattui vesivahinko ja asunto on toistaiseksi asumiskelvoton. Asukas liukastui taloyhtiön pihalla. Käsi murtui ja takki repesi. Kotiavain jäi sisälle asuntoon, ovi on lukossa ja ketään ei ole kotona. Kova myrsky kaatoi puun auton päälle. Kaskovakuutus maksoi korjauskulut, mutta korvauksesta vähennetään omavastuu. Nämä ovat tyypillisiä esimerkkejä taloyhtiön alueella sattuvista vahingoista, joihin ei aina muista vakuutuksista voi hakea korvausta.

Turvaa tapaturmien varalle

Perinteisesti taloyhtiö ei ole vakuuttanut asukkaitaan. Tapaturmien varalle on joissakin taloyhtiöissä otettu talkoovakuutus. Taloyhtiö on kuitenkin rakennettu asukkaitaan varten ja tästä syystä Howdenin vakuutusmeklarit tarjoavat asiakkailleen Asumisplus-ryhmätapaturmavakuutuksen. Vakuutus tuo turvaa yllättävien ja odottamattomien tapaturmien varalle ja siinä vakuutettuina ovat kaikki taloyhtiössä asuvat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt. Tapaturman hoitokulujen osalta vakuutettuina ovat myös asukkaiden vieraat. Vakuutus kattaa lisäksi korvattavan tapaturman yhteydessä rikkoutuneet silmälasit, kuulokojeen, turvakypärän ja hammasproteesin. Lue lisää taloyhtiön vakuutuksista.

Monipuolisempi kuin pelkkä tapaturmavakuutus

Asumisplus sisältää talkoo- ja tapaturman lisäksi myös lukuisia muita turvia asukkaille. Tapaturmien lisäksi vakuutuksesta korvataan:

 • Avainturva: korvaa avaimien tai lukkojen uusimisesta sekä oven avaamisesta aiheutuneita kustannuksia, kun avain on jäänyt asukkaalta huoneistoon, se on kadonnut tai varastettu.
 • Asumisen keskeytyminen: korvaa äkillisestä vahingosta aiheutunutta asumisen keskeytystä.
 • Auton omavastuuturva: korvaa auton kaskovakuutuksen käyttämisestä aiheutunutta omavastuuta, vakuutusmäärä 300 euroa. Korvausta maksetaan tilanteessa, jossa myrskytuulen johdosta auton päälle kaatuu puu tai putoaa oksa ja auton kaskovakuutus korvaa vahingonkorjauskulut. Korvattavuuden edellytyksenä on, että vahinkoa ei korvata taloyhtiön kiinteistövakuutuksesta tai vastuuvakuutuksesta.
 • Talkootyön vastuuvakuutus: täydentää yksityishenkilöiden omaa vastuuvakuutusturvaa taloyhtiön yhteisesti koolle kutsutuissa talkoissa.
 • Luunmurtuma: erillinen luunmurtumakorvaus korvattavan tapaturman yhteydessä.
 • Toipilasturva: kertakorvaus vahingonkärsineelle, mikäli hän joutuu korvattavan tapaturman seurauksena sairaalahoitoon.

Vakuutus on voimassa taloyhtiön piha-alueella, yhteisissä tiloissa, taloyhtiön erillisellä pysäköintialueella ja talkoissa sekä niihin liittyvillä matkoilla.

Haluatko kuulla lisää Asumisplus-asiakaseturyhmään kuuluvasta ryhmätapaturmavakuutuksesta? Lataa ilmainen esite tai ota yhteyttä!

Miten toimia vahingon sattuessa?

 • Täytä AIG:n vahinkoilmoitus verkossa. Mainitse vakuutusnumerot 102-3601, 119-4842. Voit myös ladata vahinkoilmoituslomakkeen ja toimittaa sen AIG:lle joko sähköpostitse osoitteeseen finlandclaims@aig.com tai kirjeitse osoitteeseen AIG Europe Limited (Finland), Tunnus 5008951, 00003 VASTAUSLÄHETYS (postimaksu on maksettu puolestanne)
 • Vahingon käsittelee AIG, joten käsittelyyn liittyvissä tiedusteluissa voit ottaa suoraan yhteyttä AIG:n korvauspalveluun joko sähköpostitse tai soittamalla numeroon 0203 03456
 • Tapaturmavahingoissa lääkärin hoitoon on hakeuduttava 14 vuorokauden kuluessa tapaturman sattumisesta

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
Tutustu kumppanietuihin!

Ota yhteyttä

Mia Harinen asiakaspäällikkö, kiinteistöt p. +35832323305
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  (*pakollinen kenttä)

   

  Ota yhteyttä